“de ronde van Vlaanderen”

“de ronde van Vlaanderen”

Op 29, 30 april en 1 mei konden Kevin, Pieter en ikzelf deelnemen aan het vespa-criterium “de ronde van Vlaanderen”. Een regelmatigheidscriterium dat plaats vond begin april 1957. Vanzelfsprekend moesten onze vespa’s dus van voor 1958 stammen.

En wat een ervaring was me dat!! Bart Bergans en zijn volledig team van VCA legden ons in de watten zoals nooit eerder gezien.

Eerst werden we op zaterdag verwacht in brouwerij “Het Anker” te Mechelen om van daar met een 70-tal enthousiaste belgen, duitsers, nederlanders, zwitsers, italianen en oostenrijkers geëscorteerd te worden naar Mol, de startplaats van het criterium.

Eens daar aangekomen werden we met open armen ontvangen. Onze scooters moesten nog even technisch nagekeken worden en voorzien worden van alle toeters en bellen.

Na een zeer korte nacht was het dan zondagochtend eindelijk zo ver: D-Day.

Met het prachtige kader van de jachthaven van Mol op de achtergrond begonnen we iets voor 8u na een stevig ontbijt aan ons avontuur. Met tussenstops in Westerlo, Grimbergen, Brussel en de Koppenberg mochten we, man en machine, na +/- 225 km een uurtje tot rust komen in de keuken van Donald Muylle himself. En het moet gezegd worden, de bbq was in orde!!

Eens onze vespa terug gestart en nog even gezwaaid te hebben naar de mensen op terras aan het prachtige kasteel van ’t sterrenbos te Rumbeke gingen we er weer vandoor voor nog eens 225 km. Langs Oostende, Brugge, Laarne en St-Niklaas reden we terug naar Mechelen om daar tegen 21u te landen op de grote markt.

Wat een gevoel.. We did it!!

Maandag mochten we dan aanschuiven aan het gala-diner waar we eindelijk het verdict mochten vernemen.

Kevin Van Wijmeersch 28ste, ongeveer 3 minuten na de ideale tijd, ook ikzelf en Pieter D’Hondt kwamen aan binnen de tijd op respectievelijk de 32ste en 33ste plaats met iets meer dan 10 minuten verlies.

Nogmaals een specifieke dank voor het ganse organisatorische team alsook een gemeende dank voor de vrienden van Oostende (Manu een Kris), onze leden Kevin en Pieter én alle steunende vrienden.

Ook nog een dikke proficiat voor alle deelnemers!!

Hier enkele sfeerbeelden.

 

 

Reacties zijn gesloten.